Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 14 березня 2013 р. № 2435/0/5.2-10/6/13

Для врахування у роботі
[щодо визначення переліку матеріалів, які додаються до акта проведення спеціального розслідування нещасного випадку (аварії) за формою Н-5]


Начальникам територіальних управлінь Держгірпромнагляду України
Виконавчій дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України на підставі пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1232 «Деякі питання розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві» надає роз’яснення щодо визначення переліку матеріалів, які додаються до акта проведення спеціального розслідування нещасного випадку (аварії) за формою Н-5.

Порядком проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1232 (далі — Порядок), визначено, що до матеріалів розслідування належать: наказ про утворення комісії; примірники актів за формою Н-5 і Н-1 (у разі, коли нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом); картка за формою П-5 (у разі виявлення гострого професійного захворювання (отруєння)) та інші документи, зазначені в пунктах 50 та 51 Порядку.

У разі незгоди із змістом складеного акта (актів) член комісії підписує його (їх) з відміткою про наявність письмової окремої думки, яка додається до акта за формою Н-5 і є невід’ємною його частиною, що передбачено абзацом 4 пункту 47 Порядку.

Залежно від обставин і причин настання нещасного випадку матеріали розслідування можуть містити інші документи, які використовувались спеціальною комісією (далі — комісія) під час його проведення.

Враховуючи, що акт за формою Н-5 є складовою матеріалів розслідування, у розділі 7 даного акта зазначаються тільки документи, складені на підставі цього акта, зокрема: акт за формою Н-1 (у разі, коли нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом), письмова окрема думка члена комісії (у разі незгоди із змістом акта або актів) та картка за формою П-5 (у разі виявлення гострого професійного захворювання (отруєння)).

Документи, зазначені в абзаці 4 пункту 47, пунктах 50 і 51 Порядку, які були отримані, використані та складені комісією під час проведення спеціального розслідування, зазначаються в окремому переліку матеріалів розслідування нещасного випадку.

Аналогічна процедура застосовується також під час оформлення матеріалів розслідування нещасного випадку комісією, утвореною наказом роботодавця.

З метою встановлення єдиних вимог до змісту розділу 7 акта за формою Н-5 та єдиного тлумачення даного питання органами, які здійснюють контроль за дотриманням вимог Порядку, пропоную зазначене роз’яснення довести до відома посадових осіб територіальних управлінь Держгірпромнагляду України, а також страхових експертів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України для врахування у подальшій роботі.


Заступник Голови Держгірпромнагляду С. В. ДУНАС

Переглядів: 6648

Дата оновлення: 11.04.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com